Search
Generic filters
Exact matches only

NLDoet 2021: Zonnetje, bos, …en vooral: vriendschap!

0
2 jaar geleden

De weergoden waren Stichting Philia gunstig gezind op zaterdag 29 mei 2021 tijdens NLDoet. Voor de vijfde keer deed Stichting Philia mee aan deze mooie activiteit van het Oranje Fonds. Het Haarlemmermeerse Bos was het toneel voor de wandeling en de picknick van Stichting Philia.

Start NLdoet 2021

Om 10.00 uur kwamen de deelnemers aan. De ochtend begon met een kennismaking voor de deelnemers die elkaar niet kenden. Op een ontspannen manier konden de deelnemers even rustig met elkaar kletsen. Rond 10.30 uur startte de wandeling. Een mooie ronde door het bos voerde ok langs een uitkijkpunt, waar de deelnemers naar boven klommen om van het uitzicht te genieten. Blindengeleidehond Pim en hond Finn hadden ook de tijd van hun leven. Lekker snuffelen en veel vriendjes om mee te spelen.

Een heerlijke lunch

Tegen 12.00 uur was het gezelschap aangekomen bij de picknickplek in het Haarlemmermeerse bos. Hier stond een heerlijk lunchpakket met een kadetje met vleesbeleg en kaas, een krentenbol, een gevulde koek een appeltje voor de dorst en drinken op de deelnemers te wachten. Iedereen had flinke honger gekregen, zeker omdat een paar deelnemers het zelfs gewaagd hadden om een race te houden tegen een heuvel op en af. Daar krijg je trek van! Genietend in het zonnetje sloten de deelnemers de activiteit gezamenlijk op een ontspannen manier af.

NLdoet 2021: Zonnetje, bos, …en vooral: vriendschap!Over de drempel

“Je ziet dat sommige mensen het lastig vinden om met elkaar te praten, je moet ze soms echt over de drempel tillen. Maar tijdens het wandelen maakt dat eigenlijk niet uit, er is altijd wel iets om over te praten. Het weer, de huizen of gebouwen die je onderweg tegenkomt, het verkeer…”, aldus Maikel Koehof, vrijwilliger van Stichting Philia. 

 

Elke twee weken organiseert Maikel een mooie wandeling. Het Haarlemmermeerse Bos, de Amsterdamse Waterleidingduinen, Langeveldse Slag, het Amsterdamse bos…. De deelnemers van de wandelclub kunnen zelf aangeven waar ze graag naartoe zouden willen en dan kijkt Maikel of het mogelijk is.

Over Stichting Philia

Sinds 2014 is Stichting Philia dé stichting die zich bezighoudt met de bestrijding van eenzaamheid onder mensen die tussen wal en schip vallen. Mensen met elkaar in contact brengen tijdens een leuke activiteit verbetert het zelfvertrouwen, zelfbeeld en de zelfredzaamheid. Tijdens een gezellige wandeling, lunch, workshop (zoals sleutelhangers maken, je eigen kleding pimpen, soep maken) komen er vaak vanzelf gesprekken op gang. Gebeurt dit niet automatisch? Dan zwengelt Stichting Philia dit simpelweg aan door het doen van een kennismakingsspel met vragen. In de afgelopen jaren heeft Stichting Philia ontdekt dat dit concept echt werkt daarom is hun slogan: “Stichting Philia, mensen verbinden zit in ons DNA!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please open the index.php file (ROOT of WP installation) and paste following code:
$GLOBALS['WPTrueSpeed_timestamp_start'] = microtime(TRUE);
just after <?php